Proč děláme v české retro zákusky?!

Když bych měla shrnout můj vztah k českým tradičním dezertům, tak ze začátku nebude vůbec jasné, proč je tedy vůbec vyrábíme…

Netrvalo dlouho než jsem si jej oblíbila. Zjistila jsem totiž, že i tyto české tradiční zákusky se dají dělat profesionálně a poctivě. Ne jako je známe z komunistických cukráren, ve kterých se zastavil čas a recepturu vytvořenou za totality tam mají dodnes. Po druhé světové válce začal být problém s dostupností surovin a cukráři začali používat náhražky.

To nám v Česku bohužel nějakou tu dekádu zůstalo. Díky bohu ale máme už i mnoho moderních gastro podniků, které si na poctivých recepturách potrpí a můžeme u nich tyto české skvosty zkusit v té nejvyšší kvalitě. Přesně tyto mě inspirovaly.

Mým záměrem u každého dezertu je dokonalá konzistence. Jedna věc je použití kvalitních surovin a správná kombinace těchto surovin, mnohem důležitější je ale dle mého technologický postup a správný poměr těchto ingrediencí.

Netrvalo dlouho než jsem si jej oblíbila. Zjistila jsem totiž, že i tyto české tradiční zákusky se dají dělat profesionálně a poctivě. Ne jako je známe z komunistických cukráren, ve kterých se zastavil čas a recepturu vytvořenou za totality tam mají dodnes. Po druhé světové válce začal být problém s dostupností surovin a cukráři začali používat náhražky.

To nám v Česku bohužel nějakou tu dekádu zůstalo. Díky bohu ale máme už i mnoho moderních gastro podniků, které si na poctivých recepturách potrpí a můžeme u nich tyto české skvosty zkusit v té nejvyšší kvalitě. Přesně tyto mě inspirovaly.

Mým záměrem u každého dezertu je dokonalá konzistence. Jedna věc je použití kvalitních surovin a správná kombinace těchto surovin, mnohem důležitější je ale dle mého technologický postup a správný poměr těchto ingrediencí.  

Zpátky